Nieuwe publicatie

schilderij

"8x5"

Ontwerper Diederik Corvers heeft voor de tentoonstelling "8x5" bij Pennings Foundation in Eindhoven de catalogus ontworpen. Het voorwoord in deze publicatie is geschreven door kunstjournalist Rob Schoonen en bevat verder tekstbijdragen van kunsthistoricus en schrijver Pim Hoff en de acht deelnemende kunstenaars.
De uitgave is te koop bij Pennnings Foundation.
Meer info: www.penningsfoundation.com.

ISBN 9789464379815
Afbeelding links: eigen werk


Pennings Foundation Eindhoven

Guus Koenraads maakt 40 jaar na het afstuderen aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven een tentoonstelling met studiegenoten van destijds. Fé Bazelmans, Peter van den Berk, Annemie Bogaerts, Guus Koenraads, Leonie van Santvoort, Trudy van Soest, Marijke strijbosch en Marie Verstegen presenteren recent werk bij Pennings Foundation.
Kunstjournalist Rob Schoonen verricht de opening op 29 juli om 15.00 uur.

https://www.penningsfoundation.com
Geldropseweg 63 Eindhoven
Wo-za van 12.00 tot 17.00 uur t/m 26 augustus

schilderij

"Imagine"

schilderij

Kunstruimte de Melkfabriek

Stichting Grafein toont de derde editie van het International Printed Mail Art Project met als thema "Imagine". Met deelnemers uit Argentinië, België, Bulgarije, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, India, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Schotland, Servië, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. De catalogus van de werken kun je bestellen via: www.grafein.nl

Adres: Guldenvliesstraat 4H
5211 AM ’s-Hertogenbosch
Van 22 juni t/m 2 juli op do t/m zo van 12-17 uur

Afbeelding: L. van Santvoort "In the past"


Pulchri Studio Den Haag

Welkom op mijn duotentoonstelling met Annie Schoterman in de Tuingalerie van Pulchri Studio in Den Haag. Wij exposeren van 21 januari tot en met 21 februari 2023 recent werk met als thema NATUUR.

Meer informatie: www.pulchri.nl
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag
Geopend van di-zo van 12.00 tot 17.00 uur.

Affiche: Leonie van Santvoort

schilderij

Druk & Proef

schilderij

Kunstruimte de Melkfabriek

Druk & Proef is een tentoonstelling van 43 vrienden van Stichting Grafein in Kunstruimte de Melkfabriek in ‘s-Hertogenbosch in het kader van Grafiek22. Van 11 t/m 13 en 16 t/m 20 november is de tentoonstelling te zien van 13.00 tot 18.00 uur. De feestelijke finissage van Druk & Proef is op 20 november om 16.00 uur. Bij de expositie wordt een catalogus uitgegeven in een kleine oplage.

Adres: Guldenvliesstraat 4H
5211 AM ’s-Hertogenbosch
www.grafein.nl/druk-proef

Affiche: Véronique Driedonks


Vicenza Italië

Op 4 november opent in Villa Caldogno in Vicenza (IT) de expositie Mirror - face to face. De uitwisseling tussen Italiaanse en Nederlandse kunstenaars was eerder te zien in de Amstelkerk in Amsterdam en bij Kunstliefde in Utrecht. Ik ben een van de exposanten. De kunstenaars zijn geselecteerd door 'de Club van Unesco Vicenza’ en Stichting Grafein.

Meer informatie: https://www.grafein.nl/mirror-face-to-face/ De expositie is te zien tot 20 november 2022. Villa Caldogno, basement - Via Zanella, 3 CALDOGNO (VI)

schilderij

Kunstliefde Utrecht

schilderij

"Mirror-Face to Face" 2022

Op 15 oktober om 16.00 uur wordt de expositie Mirror-Face to Face geopend bij Kunstliefde in Utecht. Een parallelle tentoonstelling is van 4 t/m 20 november te zien in Villa Caldogno (Vicenza/ Italië).

Het project wordt georganiseerd door de 'Club for UNESCO Vicenza' die jaarlijks een ander gastland uitnodigt. Stichting Grafein is curator voor Nederland voor deze 8e editie. Zie: www.grafein.nl/mirror-face-to-face/
Woe t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur
Nobelstraat 12A in Utrecht

Affiche: Petra Berghorst


“De Prent - sleutel voor eigentijdse grafiek”

Op uitnodiging van het Grafiekplatform en Museum ’t Oude Slot in Veldhoven hebben 38 kunstenaars zich verdiept in de museale prentencollectie van de 17e t/m 19e eeuw. Hieruit is een keuze gemaakt voor nadere beschouwing die de basis vormt voor nieuw grafisch werk.

Informatie: www.museumoudeslot.nl
Woe t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur.
Gratis toegang met museumkaart

Affiche: Francine Steegs

schilderij

Amstelkerk Amsterdam

schilderij

"Mirror-Face to Face" 2022

Van 1 tot 30 september is in de Amstelkerk in Amsterdam de tentoonstelling Mirror-Face to Face te zien. De titel verwijst naar het concept van het project: een spiegeling tussen hedendaagse verbeeldingen in Italië en Nederland. 30 Italiaanse en 30 Nederlandse kunstenaars exposeren een werk. Zie: www.grafein.nl/mirror-face-to-face/

De ‘Club for UNESCO Vicenza’ is hoofdorganisator. Valeria Bertesina is curator van de Italiaanse deelnemers en Stichting Grafein heeft de Nederlandse kunstenaars geselecteerd.
Ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur

Affiche:(fragment uit prent) Leonie van Santvoort


"Novene 40 x 40" Leeuwarden

In de maand oktober is Kunstruimte H47 in Leeuwarden het brandpunt van de hedendaagse grafiek in Nederland. Grafisch atelier Friesland heeft hiervoor 104 grafici geselecteerd die samen 250 originele drukken, beeldende opvattingen en experimenten laten zien. Ik neem hieraan deel met twee prenten.

Van 8 oktober t/m 31 oktober 2021
Open woe - zo van 12.00 tot 17.00 uur
Haniasteeg 47
8911BX Leeuwarden

schilderij

Kunstruimte de Melkfabriek 's-Hertogenbosch

schilderij

"Braba Arte Femina" 2021

In de Melkfabriek in 's-Hertogenbosch exposeren Simone van Bakel, Marielle van den Bergh, Gery Bouw, Jacomijn den Engelsen, Margriet Thissen, Florence Husen, Joanna Jones, Ingrid Simons, Leonie van Santvoort, Helmie Brugman, Kitty Doomernik, José op ten Berg en Catdogville hun werk onder de titel Braba Arte Femina. Curator van deze expositie is Florence Husen.
Voor een aanvullend programma van lezingen en het reserveren van een tijdslot kijk op: www.kunstruimtedemelkfabriek.home.blog/ en www.facebook.com/pg/Kunstruimte-de-Melkfabriek.
Van 28 mei t/m 27 juni op vr-zo van 13.00-17.00 uur.

Adres: Guldenvliesstraat 4H, 5211 AM Den Bosch


Collectief Thoets Amsterdam

Na een jaar van inactiviteit vanwege de pandemie heeft Grafein in het voorjaar kunstenaars over de hele wereld uitgenodigd deel te nemen aan haar International Print Mail Art Project 2021 met als thema: See Things in Perspective.

De ingezonden werken worden geëxposeerd van 26 -30 mei t/m 3 -6 juni bij Collectief Thoets, Haparandadam 7 in studio 8b in Amsterdam
Bij de expositie verschijnt een catalogus. Deze is ook te bestellen via: expo@grafein.nl

Vergeet niet een tijdslot te reserveren: www.grafein.nl

schilderij

Recensies

schilderij

Over "De lijn waaiert uit"

Jurjen K. van der Hoek schreef in zijn blog KUNST-stukjes op 12.02.2021 een uitgebreide beschouwing over ‘De lijn waaiert uit’. Zie: De lijn, dat is een bijzonder geval, in de kunst. Zie link.
In het Eindhovens Dagblad heeft Rob Schoonen een recensie geschreven over de catalogus op 07.03.2021 Zie: link.


Catalogus

schilderij

"De lijn waaiert uit" 2021

Stichting Grafein heeft een publicatie uitgegeven met foto’s en teksten over het werk van de kunstenaars Rogier Arents, Marco Arwert, Véronique Driedonks, Jadranka Njegovan, Monique Kwist en Leonie van Santvoort, in relatie met het ruimtelijke werk van kunstenaar Ad Dekkers.
Kunstfilosoof Katja Rodenburg schreef het essay voor deze catalogus. De uitgave is te koop bij Stichting Grafein. www.grafein.nl/grafeinpublicatie-de-lijn-waaiert-uit/
ISBN 978-90-831-2006-5


Kunsttraject Amsterdam

In 1983 publiceerde Maarten Biesheuvel het verhaal ’Reis door mijn kamer’. Een voyage interieur die de lezer niet alleen voert langs alles wat er zich letterlijk in deze kleine kamer bevindt maar die tegelijkertijd fundamentele vragen oproept. Hoe richt ik mijn wereld in? En hoe geef ik het verleden een plek? Kunsttraject heeft haar leden gevraagd een eigen visie hierop te geven.

Van 3 december tot 31 januari 2021 te zien in de kunstetalages in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam.
Vanwege corona kan er helaas geen opening en rondleiding plaatsvinden.

www.kunsttrajectamsterdam.nl
www.facebook.com/Kunsttraject-Amsterdam

schilderij

"Ad Dekkers en het proces van het maken"

schilderij

Masterclass met Katja Rodenburg

Kunstfilosoof Katja Rodenburg werkt aan een boek over kunstenaar Ad Dekkers. Zij doet onderzoek naar het creatieve maakproces. In dit verband zijn zes kunstenaars uitgenodigd voor een masterclass bij Beeldenstorm / Daglicht in Eindhoven. De resultaten hiervan worden gepresenteerd in het van Abbehuis bij de expositie over de werkwijze van Ad Dekkers. Met Rogier Arents, Marco Arwert, Jadranka Njegovan, Veronique Driedonks, Monique Kwist en Leonie van Santvoort. (afbeelding: J. Njegovan)
Zie: www.albertvanabbehuis.com


Goethe Instituut Rotterdam

schilderij

"Übergangsweise 10#"

Stichting Appendix is een podium voor eigentijdse grafiek en werkt samen met kunstenaars die binnen hun werk op eigen wijze grafiek als beeldtaal gebruiken. Samen met het Goethe Institut Rotterdam organiseren ze onder de titel "Übergangsweise" een tentoonstelling in het instituut aan de Westersingel 9 in Rotterdam tijdens de landelijke manifestatie "Grafiek 2019".
De opening is vrijdag 25 oktober om 17.00 uur. Te zien tot en met 22 november 2019.

Meer informatie op: www.goethe.de


Kunstuitleen Alkmaar

Kunstuitleen Alkmaar exposeert werk van Hanna de Haan, José van Tubergen en Leonie van Santvoort tijdens "Grafiek 2019". Bij Grafisch Atelier Alkmaar wordt werk van Elsbeth Cochius, Jeannet Kingma en Carola Rombouts geëxposeerd onder het gemeenschappelijke thema Verandering - Alles stroomt. Zondag 13 oktober om 15.00 uur geven de kunstenaars in de uitleen een toelichting bij hun werk. Kunstuitleen: woe - za van 12.00 tot 17.00 uur en zo van 14.00 tot 17.00 uur.
Grafisch Atelier Alkmaar ma - vrij van 10.00 tot 17.00 uur. Te zien tot en met 10 november 2019.

www.kunstuitleenalkmaar.nl
www.grafischatelieralkmaar.nl


schilderij

"Xiloprint Award 2019 Brazil"

schilderij

"Museu Casa da Xilogravura" Brazilië

Museum Casa da Xilogravura in Campos do Jordão/ São Paulo presenteert grafiek uit 19 landen van 2 mei tot en met 26 augustus. De winnaar "XiloPrint Award 2019" wordt in juli bekend gemaakt. Mijn werk is opgenomen in de prentencollectie en momenteel te zien in het museum.
www.casadaxilogravura.com
Av. Eduardo Moreira da Cruz 295
Campos do Jordão/ Sao Paulo


Amelo "Line Art"

Sjoerd Buisman, Odine Lang, Marlies Lebesque, Ronald Noorman, Helen Vergouwen, Coen Vernooij en Leonie
van Santvoort exposeren in de de Kunsthal Hoff 88
werk onder de titel "Line Art".
Op zondag 24 maart om 15.00 uur opent gastcurator
en kunsthistoricus Marlies Lebesque de tentoonstelling
in Almelo.
Te zien van 24 maart tot en met 19 mei 2019
Open: di/zo van 13.30 tot 17.00 uur

www.kunsthalhof88.nl
www.werk-in-uitvoering.com
Beeld rechts: Sjoerd Buisman

schilderij

schilderij

"Printmaking against all odds" Utrecht

Kunstliefde in Utrecht presenteert "The power of silence". Deze expositie was in 2018 te zien op de Internationale Grafiek Triënnale in Rusland. Caroline Koenders is curator voor de Nederlandse inzending en houdt zondag 3 februari om 16.00 uur een inleiding. Kunsthistoricus Willem van Lieshout opent de expositie.

Met Cees Andriessen, Herma Deenen, Jacomijn den Engelsen, Peter Kalkowsky, Caroline Koenders, Jurjen Ravenhorst, Leonie van Santvoort, Lia Stouten, Erica van Seeters, Marijke Verhoef en Angelique van Wesemael.

www.kunstliefde.nl/ woe-zon van 13.00 tot 17.00 uur


"Re-presenting Bodyparts" Breda

Tijdens het samenwerkingsproject "Bodyparts" hebben Jacomijn den Engelsen, Margriet Thissen en ik gezamenlijk 32 prenten op XXL formaat gemaakt. Een keuze hieruit presenteren wij in de foyers van het Chassé Theater in Breda. De expositie is aangevuld met individueel werk dat is gemaakt na deze samenwerking.

Opening: zo 23 september om 15.00 uur.
Geopend: ma/vrij van 9.00 tot 22.00 uur
Za van 11.00 tot 22.00 uur

Te zien vanaf 17 augustus tot 12 december 2018.


schilderij

schilderij

"Schemerzone en luchtkastelen" Leeuwarden

De ledententoonstelling 'Schemerzone en luchtkastelen/ in dialoog met Escher" van het Grafiekplatform VOG is te zien tijdens "Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa". Het motto van de tentoonstelling is ontleend aan Gerrit Komrij en gelinkt aan het werk van Escher. Voor deze expositie heb ik een serie van vijf werken gemaakt waarin het begrip illusie centraal staat.
Grafiekplatform VOG bestaat 25 jaar en geeft bij deze jubileumtentoonstelling een catalogus uit. De opening is op 14 september om 16.00 uur door Robert Jan Reininga.

Locatie Zaailand 147 in Leeuwarden.
Info: www.grafiekplatform-vog.nl.


schilderij

"2nd International Triennial of Modern Graphics Russia"

Op donderdag 13 september om 17.00 uur opent in het Novosibirsk State Art Museum in Rusland de 2e Internationale Triënnale voor Moderne Grafiek. Vanuit Nederland zijn 10 kunstenaars hiervoor geselecteerd: Herma Deenen, Lia Stouten, Jurjen Ravenshorst, Angelique van Wesemael, Peter Kalkovsky, Marijke Verhoef, Jacomijn den Engelsen, Cees Andriessen en Caroline Koenders (curator). Mijn inzending bestaat uit drie XL prenten in hoogdruk. De werken worden geëvalueerd door een onafhankelijke internationale jury in drie nominaties: originele grafische voorstellingen, traditionele gedrukte afbeeldingen en nieuwe technologieën
https://www.nsartmuseum.ru/exhibitions/id/287


Expositie bij Galerie Cécile van Eeden

Cécile van Eeden presenteert tot en met 13 oktober in haar
galerie aan de Hoogstraat 301 in Eindhoven sieraden van
Sita Falkena en Jochen Thiele en grafiek objecten van
mij. De nazomerborrel en opening van de expositie is op zondag 2 september om 15.00 uur.

Openingstijden:do/vrij van 10.00 tot 18.00 uur
Za van 10.00 tot 17.00 uur
Op afspraak: 040-2832620

Infornatie: www.cecilevaneeden.nl

schilderij

schilderij

Grafisch Atelier Alkmaar presenteert met ‘GAA drukt door’ een manifestatie met toekomstvisie. De bezoeker gaat mee naar de grafische wereld van het jaar 2518. Tijdens deze manifestatie wordt aandacht besteed aan 500 jaar geschiedenis van grafiek en viert Alkmaar vijf eeuwen Grote Kerk.
De opening van de tentoonstelling is op 22 juni 2018 om 20.00 uur in de Sint Laurenskerk samen met de presentatie van de vriendenmap: "Laurens 500" met daarin 7 prenten en een bijdrage van dichter Hans Tentije. Drie recente prenten van mij worden geëxposeerd tijdens deze manifestatie

Tot en met 22 juli is de kerk gratis toegankelijk.
www.facebook.com/grafischatelieralkmaar.


"Lessedra World Art Print Annual" Bulgarije

Op 21 juni om 19.00 uur is de opening van de Lessedra World Art Print Annual in Sofia (BU). Op deze avond worden de prijswinnaars bekend gemaakt van de Graphic Awards 2018. 1e prijswinnaar uit 2017 Eva Chounng – Flux (AT), de Leinster Printmaking Studio (IRL) en de Faculteit Kunsten van de Marie Curie Sklodowska Universiteit uit Lublin (PL) krijgen speciale aandacht. Tot en met 30 september.

Lessedra Gallery
Milin Kamak Street, Lozenetz
1164 Sofia, Bulgaria
www.lessedra.com

schilderij

"Contrasts/Contrasten"

De Technische Universiteit in Eindhoven presenteert op vloer 1 in Vertigo een selectie uit de eigen kunstcollectie. Recente aankopen uit 2017 van Rob Voerman, Margriet Thissen, Robbie Cornelissen, Wijnanda de Roo en Scarlett Hooft Graafland zijn te zien op "Contrasts/Contrasten". Ook drie werken van mij die eerder zijn aangekocht worden geëxposeerd. Prof. dr. Bernard Colenbrander en dr. ir. Jos Bosman geven op 29 maart een korte presentatie over het thema van deze expositie. Van harte welkom.

Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
De Wielen, TU/e Campus, Eindhoven

schilderij

Symposium en expositie "Imprints of Sound"

schilderij

Veel artistieke ontwikkelingen gaan gelijk op met muzikale ontwikkelingen en genres of omgekeerd. Grafiek heeft veel bijgedragen aan visuele ontwikkelingen. Het grafiekplatform VOG organiseert op 5 november om 13.00 uur in ACEC Apeldoorn het symposium "Imprints of Sound". In de expositie die hieraan vooraf gaat wordt de relatie getoond tussen muziek, geluid en hedendaagse grafiek. De vraag rijst of er een weerslag in het werk zichtbaar is die verder gaat dan alleen het zichtbare beeld.
De grafiektentoonstelling wordt op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur geopend en loopt tot en met 5 november 2017.

Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur
Roggestraat 44/ 7311 CD Apeldoorn
Woe t/m zo van 12.00 tot 17.30 uur
Organisator: Patrick Mangnus, kunstenaar/bestuurslid VOG


"Connected to Namibia"

schilderij

Opening 9 juni om 19.00 uur

schilderij


"De Gastengalerij" bij Kunsttraject Amsterdam

In opdracht van Kunsttraject Amsterdam heb ik als gastcurator een tentoonstelling samengesteld van grafiek op groot formaat. Ik heb hiervoor 9 kunstenaars uitgenodigd die samen met mij ruimtevullend grafisch werk hebben gemaakt voor deze presentatie. Alle kunstenaars hebben een eigen etalage gekregen en zijn op zoek gegaan naar de grenzen van het formaat.

"De Gastengalerij” bestaat uit:
Annie Schoterman, Anuli Croon, Hans Laban, Inez Odijk, Jacomijn den Engelsen, Linda Arts, Margriet Thissen, Maria Ikonomopoulou, Stijn Peeters en Leonie van Santvoort.
Opening met rondgang: vrijdag 19 mei om 17.30 uur.
Verzamelen bij de kiosk op het van Limburg Stirumplein.

www.kunsttrajectamsterdam.nl
www.facebook.com/Kunsttraject-amsterdam

schilderij

Poëzie en kunst bij World Art Delft

schilderij

Het gedicht Liebes-Lied van de Duitse dichter Rainer Maria Rilke vormt het hart van het jubileumproject over kunst en poëzie dat World Art Delft voor de 10e keer organiseert. Zondag 5 maart om 15.00 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt de tentoonstelling. De catalogus "RAINER MARIA RILKE /wad poezie 10” met daarin het werk van alle deelnemers wordt gepresenteerd op de opening.
ISBN: 978-94-90546-28-1

Open: vrij za en zo van 13 tot 17 uur en op afspraak.
Rotterdamseweg 205 Delft.

Zie: www.worldartdelft.nl en Facebook


Vers van de pers

Mijn werk is opgenomen in het decembernummer van grafiekmagazine Raam 16#4 in de rubriek "Vers van de pers". Pagina links: houtsnede van Frank Dekkers (boven), houtsnede van Theo Damsteegt. Pagina rechts: houtsnede van Leonie van Santvoort en litho van Gijs Assman (onder). Alle prenten zijn recent gedrukt.

Het grafiekmagazine verschijnt 4 x per jaar met een themanummer onder redactie van Aad Hekker.
Zie: www.grafiekprojecten-vog.nl/raam

schilderij


Expositie bij Kunsttraject Amsterdam

schilderij

Het gedicht "Plaatselijke tijd" van Gerrit Kouwenaar heeft als inspiratie gediend voor de tentoonstelling in de kunstetalages van Kunsttraject in Amsterdam. Op vrijdag 25 november 2016 om 17.00 uur is er een rondleiding langs de kunstetalages en lichten kunstenaars kort hun werk toe. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein. De expositie loopt tot 15 januari 2017 en is dag en nacht te zien. Locaties: Van Hallstraat 13 en 31, J.M. Kemperstraat 89, 121 (mijn etalage), 140 en 148, Van der Hoopstraat 41, 66, 88 en 89, Fannius Scholtenstraat 20, Van Hogendorpstraat 205 en Van Boetzelaerstraat 56, 80 en 92.

Zie: www.kunsttrajectamsterdam.nl


Publicatie in grafiekmagazine Raam

Over de tentoonstelling “Verzameld” op de TU/e heb ik een artikel geschreven dat is gepubliceerd in grafiekmagazine Raam nr. 16#3. In de prentenaankopen van de universiteit is zichtbaar dat de grens tussen grafiek en fotografie aan het vervagen is en dat digitale technieken een steeds grotere rol spelen binnen grafiek.

Zie:http://www.grafiekprojecten-vog.nl/raam/raam-edities/
Afbeelding rechts: inkjetprint van Arjo Rozendaal

schilderij


TU/e Gebouw Flux

schilderij

Van de TU/e Kunstcommissie heb ik de opdracht gekregen om in 2016 een tentoonstelling te maken in Gebouw Flux op de campus. Hiervoor heb ik een keuze gemaakt uit de grafiekcollectie die een omvangrijk deel uitmaakt van het gehele kunstbezit van de TU/e. Aan de wanden van de eerste drie verdiepingen hangen prenten die met diverse grafische en digitale technieken zijn gemaakt. Onder de titel “Verzameld” ontmoeten verschillende tijden en opvattingen elkaar.

Foto: “Danny en Kersten” houtdruk van Koen Vermeule op de tweede verdieping


Kunstinitiatief van Abbehuis Eindhoven

Op zaterdag 24 september 2016 openen Maria Kapteijns en Leonie van Santvoort om 15.00 uur de expositie INKT in Kunstinitiatief van Abbehuis in Eindhoven. Met werk van Rob Voerman, Henning Rosenbrock, Jos de L'Orme, Hans Laban, Emmy Dijkstra, Matijs van de Kerkhof, Benita Mylius, Mirka Farabegoli, Hanna de Haan, Veronique Driedonks, Maria Kapteijns en Leonie van Santvoort.
In het kader van de Maand van de Grafiek presenteren van Abbehuis, van Abbemuseum, Gebouw Flux TU/e en Grafisch Atelier Daglicht ieder een eigen programma.

schilderij


Infokrant

schilderij

De werkgroep Maand van de Grafiek, waar ik deel van uitmaak, is onderdeel van grafiekplatform VOG en heeft een infokrant uitgegeven met daarin 140 deelnemende locaties, exposities, workshops, lezingen en artikelen over de landelijke grafiekmanifestatie 2016 die wij hebben georganiseerd. Onder eindredactie van Joyce Gabeler en Maria Kapteijns. Vormgeving: Peter Kalkovsky.

www.maandvandegrafiek.nl
www.facebook.com/groups/maandvandegrafiek
www.grafiekprojecten-vog.nl/projecten/maand-van-de-grafiek


Werkgroep Maand van de Grafiek

De werkgroep komt regelmatig in Utrecht bij elkaar voor de organisatie van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek in oktober 2016. Galeries, musea, kunstinitiatieven en grafische werkplaatsen doen mee met exposities, lezingen, workshops, kunstroutes en andere activiteiten. Utrecht, Den Haag, Leeuwarden, Enschede, Middelburg en Vlissingen zullen daarnaast als estafettesteden speciale aandacht besteden aan grafiek.

V.l.n.r. Jadranka Njegovan, Peter Kalkovsky, Joyce Gabeler, Ciska Poldervaart, Leonie van Santvoort, Maria Kapteijns en Veronique Driedonks in Kapitaal in Utrecht.(Frans Baake en Ingrid Blans ontbreken)

schilderij


Catalogus WAD

World Art Delft heeft een catalogus uitgegeven met daarin poëzie van Matsuo Basho, Joyce Bloem, Frank Eerhart en Barney Agerbeek. In de catalogus is werk afgebeeld van Johni Bogi, Lon Buttstedt, Simone Maria Ten Bosch, Marije Bouman, Frank Eerhart, Ank van Engelen, Huib Fens, Fred Geven, Marianne van Hest, Fotini Hamidieli, Mark van den Heuvel, Chung-Hsi Han, Paula Kouwenhoven, Teun Kuipers, Marieke Peters, Els Otten, Imke Plattel, Karin van Pinxsteren, Josephine Sloet, Marius Quee,Susan Reijnders, Anne B. Roorda, Jan Radersma, Christine Steuernagel, Gert Strengholt, Noriko Yida, Bianca Tangande, Helen Vergouwen, Leonie van Santvoort en Bertus de Veth.
ISBN 978-94-90546-22-9

schilderij


schilderij

De opening van de expositie is op zondag 6 maart.
Rotterdamseweg 205 in Delft
Curator: Paula Kouwenhoven
www.worldartdelft.nl

WAD Delft poëzie 2016

In de 9e editie van het project over poëzie en beeldende kunst heeft World Art Delft een haiku van meester-dichter Matsuo Bashõ als inspiratie doorgegeven aan een aantal beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Als finissage is er op 29 mei 2016 een Dag van de Poëzie waarbij een belangstellend publiek door de beeldentuin trekt en op onverwachte plekken een dichter tegenkomt.


Kunsttraject Amsterdam

Stichting Kunsttraject is een kunstenaarsinitiatief in Amsterdam en verzorgt kunstprojecten en tentoonstellingen in etalages in de Staatsliedenbuurt en de Zeeheldenbuurt.
Vanaf 6 oktober tot en met 15 december neem ik deel aan de expositie "Gastvrijheid" als gast van kunstenaar Annie Schoterman in de etalage J.M. Kemperstraat 148 (Staatsliedenbuurt) in Amsterdam. De tentoonstelling "Gastvrijheid" is dag en nacht te zien.

www.kunsttrajectamsterdam.nl

schilderij

Mailart

schilderij

The Redshow

Deelname aan de Mailart Postcard Exhibition The Redshow in Conneautlake V.S. Mijn inzending op het thema Rood bestaat uit een dubbelzijdige polymeerdruk op aluminium.


Yarmassing Nepal

De Stichting Dawa Sherpa is opgericht om geld in te zamelen om het dorp Yarmassing in Nepal weer op te bouwen. De stichting organiseert een benefiet kunst en designveiling op 8 november 2015 in Midpoint CSI, gebouw 88, aan de Burgemeester Broxlaan 2-8 in Tilburg. Ik neem hieraan deel. Van 2 tot 7 november wordt het werk hier tentoongesteld. De Stichting werkt alleen met sponsoren, donateurs en vrijwilligers zodat het ingezamelde geld volledig voor de opbouw van Yarmasing kan worden gebruikt.
Meer informatie: www.stichtingdawasherpa.nl/veiling.

schilderij


schilderij

Catalogus

Mijn werk is opgenomen in de catalogus Reflectie, hoop, doorgeven van Dela. Deze catalogus met de nieuwe kunstaankopen van Dela is uitgegeven in 2015.


Publicatie

schilderij

Het grafiekmagazine "Raam" is een uitgave van Grafiekplatform VOG. In "Raam" 14#4 van 2014 is mijn prent afgedrukt in de rubriek "vers van de pers".(r.o.) In deze rubriek wordt werk gepresenteerd dat maximaal een maand oud is en nog niet is geëxposeerd.

Het werk is ook te zien op www.grafiekmagazine-raam.nl/vers-vd-pers. De andere kunstenaars zijn: Peter Kalkowsky, Lies Verdenius, Marijke Verhoef en Carola Rombouts.


Catalogus

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan een mailartproject met als thema de Finse mythologie "Kalevala". Mijn inzending is tentoongesteld in Research Instituut Juminkeko in Kuhmo (Finland). Het instituut onderzoekt de Karelische Volkscultuur. In de catalogus die in januari 2014 is verschenen is ook mijn werk opgenomen. Deze uitgave is samengesteld door Miranda Vissers.

ISBN 978-952-5385-80-9.

schilderij


Kunstaankopen

In het voorjaar zijn vier werken van mij aangekocht voor de Dela Kunstcollectie. De werken worden vanaf september 2014 permanent geëxposeerd op de locatie Oude Baan Oost 170 in Rosmalen.

schilderij


Jubileum Daglicht

Catalogus van het 30 jarig jubileum van Grafisch Atelier Daglicht Eindhoven in 2013. In deze uitgave is het project Bodyparts opgenomen. Met diverse prenten op groot formaat die ik samen met Jacomijn den Engelsen en Margriet Thissen heb gemaakt.

Catalogus

schilderij


Maand van de Grafiek

schilderij

Raampresentatie bij antiquariaat Molendijk aan de Gestelsestraat 70 in Eindhoven tijdens de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek in oktober 2013.


Expositie van grafiek en wandobjecten bij Open for Art in Eindhoven samen met Maria Kapteijns en Pieter Alewijns. Opening zaterdag 12 oktober om 16.00 uur.
De expositie loopt tot en met 30 november 2013.

Gestelsestraat 44c
Eindhoven

Expositie

schilderij


Biënnale in Friesland

schilderij

Deelname met drie prenten aan de Miniprent Biënnale in Drachten Friesland.

schilderij


"Grafiek Anders" Ede

Beeldend kunstenaar Lia Stouten heeft 7 kunstenaars uitgenodigd die in hun grafisch werk nieuwe technieken toepassen en op zoek zijn naar de grenzen van grafiek. In Huis Kernhem worden deze verkenningen geëxposeerd.
Van 26 oktober tot en met 17 november 2013

Kernhemseweg 7
6718 ZB Ede
www.huiskernhem.nl

(foto: bedrukt wandobject van MDF, foam en karton)

schilderij


Expositie

schilderijIn de galerij van het Auditorium presenteert Studium Generale van de TU/e een selectie prenten uit de eigen kunstcollectie van de universiteit. De keuze is gebasseerd op de catalogus Art Connected die eerder is uitgekomen. Ook mijn werk is te zien op de galerij.
Vanaf 3 oktober tot en met 1 november 2013.


(foto: werk Reinoud van Vught)


Presentatie werkbeurs

Tijdens de jaarlijkse Dies bij grafisch atelier Daglicht in Eindhoven lichten Jeroen Bodewits, Aagje Linssen en ik het werk toe dat we in het afgelopen jaar met de beurs hebben gemaakt. Mijn presentatie bestaat uit een serie bedrukte objecten en diverse prenten in hoogdruk op groot formaat. Wij geven alle drie enkele werken aan de organisatie als dank voor de werkbeurs (juni 2013).

Foto vlnr: ik, Marcel de Buck, Bert Loerakker, Geoffrey Salmon en Margriet Thissen.(Jeroen Vrijsen en Aagje Linssen achter)

schilderij


Werkbeurs

schilderij

Voor de periode augustus 2012 tot en met juni 2013 heb ik een werkbeurs gekregen uit het van Stokkomfonds. Na de zomervakantie kan ik hiermee bij Grafisch atlier daglicht in Eindhoven aan de slag. Ik wil de beurs gebruiken om te experimenteren met het bedrukken van objecten.
Jeroen Bodewits uit Rotterdam en Aagje Linssen uit Eindhoven hebben voor dezelfde periode een werkbeurs ontvangen.


Catalogus

De Technische Universiteit Eindhoven heeft in juni 2011 een catalogus uitgegeven met een honderdtal werken uit de eigen kunstcollectie. Deze werken zijn in een kunsthistorisch verband geplaatst door drs. Jenneke Lambert. De teksten zijn geschreven door drs. Joep Huiskamp. De catalogus is getiteld "Art Connected" met hierin een bijdrage over mijn werk.

ISBN: 978-90-386-2335-1

schilderij


Expositie

Tentoonstelling van alle inzendingen van het Mailartproject Verzamelen in de bibliotheek van het van Abbemuseum in Eindhoven. Kunstenaar Miranda Vissers heeft collega's gevraagd om het thema verzamelen vorm te geven. Vanaf 20 februari tot en met 29 juli 2011.
Opening zondag 20 februari om 15.00 uur.
Zie: libraryblog.vanabbe.nl


Rechts: Catalogus Verzamelen/collecting met daarin de gepresenteerde werken uit de bibliotheek van het van Abbemuseum.

Catalogus

schilderij


Expositie

Drogenaald en Monotype is een groepstentoonstelling van grafiek in Galerie Art88 in Nuenen. De kunstenaars zijn door Jan Radersma geselecteerd. De expositie loopt van 10 april tot en met 15 mei 2011.
M.Cuytenlaan 9
5671 BJ Nuenen

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

schilderij


De cassette Drogenaald en Monotype is uitgegeven door Jan Radersma bij de gelijknamige expositie in Art88. De deelnemende kunstenaars zijn: Marije Bouman, Sarah van den Dungen, Henk Eikenaar, Twan Hendriks, Ma Hui, Frank van den Heuvel, Sjoukje Iedema, Petra Jacobs, Teun Kuipers, Saskia de Maree, Sandra van der Meijden, Jan Radersma, Anne Roorda, Leonie van Santvoort en Nelly Zandberg.
De tekstbijdrage is van kunsthistorica Sophie Gobits van Beek.

Uitgave bij de expositie

schilderij


Interview

schilderij

In Museum De Wieger

Margaretha Louwers interviewt kunstverzamelaar Henk Pijnenburg en mij tijdens een live talkshow in Museum De Wieger in Deurne. Lia van Veghel en Mariza Honings leveren een muzikale bijdrage. Schrijver en journalist Ed van de Kerkhof presenteert zijn Gesproken Column en Lia van Beers doet verslag van de expositie van Paul de Reus in Museum Jan Cunen in Oss.
Zondag 15 april om 15.30 uur.


Catalogus

schilderij

Museum Kempenland in Eindhoven heeft een catalogus uitgegeven bij de expositie "Uit de schaduw"/ Rudi van Dijk en leerlingen. De catalogus is samengesteld door kunsthistoricus Peter Thoben met beschrijvingen van Rudi van Dijk, Peter van den Berk, Annemie Bogaerts, Cor Knops, Guus Koenraads, Shelly Lapre, Frank Malcorps, Leonie van Santvoort en Trudy van Soest. De expositie loopt tot 15 november 2009.


home